Menu

Top 5: de beste smartphones onder €100 in 2021

Niet zoveel geld, maar toch op zoek naar een nieuwe smartphone? Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat mogelijkheden. In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €100 in 2021 op een rijtje. Dat zijn de Alcatel 1SE, de Xiaomi Redmi 9C, de Realme C21, de Nokia 2.4 en de Apple iPhone SE (refurbished).

Belangrijk om te weten is dat je voor zo weinig geld wel een volledig functionele smartphone kunt kopen, maar dat het wel om een toestel met beperkingen gaat. Zelfs de beste smartphones onder €100 zijn niet erg snel, hebben een matig scherm en geen erg goede camera. Wie vijftig euro meer te besteden heeft, is duidelijk beter uit dus doorsparen kan lonen. Maar als dat niet kan, kun je ook voor dit geld gewoon een toestel krijgen waarmee je kunt WhatsAppen, mailen, browsen, Facebooken, TikTokken en Spotify luisteren.

In deze lijst bespreek ik de vier beste Android-smartphones die je voor minder dan €100 kunt krijgen, met inzendingen van Alcatel, Nokia, Xiaomi en Realme. De nummer één van de lijst komt uit onverwachte hoek: de Apple iPhone SE uit 2016. Dat toestel was tot dit jaar nog ondersteund en is dus nog behoorlijk actueel, en kun je refurbished inmiddels voor minder dan €100 krijgen. Dan heb je niet de nieuwste smartphone, maar wel een toestel dat qua scherm, ontwerp en camera een stuk beter scoort dan nieuwe smartphones in deze prijsklasse. Zeker de moeite waard, dus.