Menu

Top 5: de beste smartphones onder €600 in 2021

Wil je een luxe en uitgebreide smartphone voor weinig geld? Voor minder dan €600 koop je een toptoestel van vorig jaar dat aan al die eisen voldoet. In deze video vertel ik je meer over de vijf beste opties: de Huawei P40 Pro, de Xiaomi Mi 10, de Asus Zenfone 7, de OnePlus 8 en de Samsung Galaxy S20 FE 5G.

Veel topsmartphones van vorig jaar zijn inmiddels stevig in prijs gedaald en voor minder dan €600 verkrijgbaar. Natuurlijk krijg je dan een iets ouder toestel dat qua prestaties en ondersteuning niet meer helemaal mee kan met de nieuwe toppers. Los daarvan zijn dat soort toestellen echter nog steeds een uitstekende keuze. Ze zijn nog steeds snel en zijn op gebieden als scherm, camera en design niet veel slechter dan de modellen van dit jaar. Een uitstekende optie als je een beetje geld wilt besparen, dus.

Xiaomi Mi 10T 03

Toestellen als de Xiaomi Mi 10, OnePlus 8 en Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G zijn voor zo’n beetje iedereen ruim voldoende. Ze zijn snel, uitgebreid en voorzien van goede schermen en mooie designs. De Samsung heeft zelfs ook échte high-end functies, zoals draadloos laden en een waterdichte behuizing. Erg veel verschillen met de duurdere toestellen van 2021 zijn er niet eens in het geval van die Samsung. Tel daarbij op dat Samsung zijn smartphones 3 jaar Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates geeft, en je zit ook een half jaar na de release nog helemaal goed qua ondersteuning. Het zal je niet verbazen dat de Galaxy S20 FE wat mij betreft de absolute topper in deze klasse is, maar ook bij de andere vier besproken toestellen kun je prima terecht.