Menu

Top 5: de beste smartphones onder €550 in 2022

Voor minder dan €550 kun je een prima bijna high-end toestel kopen. Op een aantal vlakken lever je een klein beetje in, maar desondanks krijg je voor dit geld een mooie, luxe en uitgebreide smartphone. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €550. Dat zijn de Apple iPhone SE 2022, de OnePlus 9, de Xiaomi 12X, de Samsung Galaxy S21 FE en de Google Pixel 6.

Het updatebeleid van smartphones wordt steeds beter en de verschillen tussen de verschillende generaties steeds groter. Dat betekent automatisch dat oudere smartphones langer interessant blijven, en dat zie je in deze lijst goed terug. De enige nieuwe smartphone in deze lijst is de Xiaomi 12X, die eerder dit jaar uitkwam. De Samsung Galaxy S21 FE en Samsung Galaxy S21 FE kwamen ook dit jaar uit, maar zijn beiden variaties op toestellen die al duidelijk langer meedraaien. Het maakt weinig uit, want de upgrades die de nieuwe smartphones van dit jaar bieden zijn minimaal.

Google Pixel 6 28

De twee andere smartphones in de lijst – de Google Pixel 6 en OnePlus 9 – komen uit 2021 maar doen nog steeds weinig onder voor de nieuwere toestellen in hun klasse. Vooral de Pixel 6 valt in positieve zin op, vanwege zijn ontzettend lange updatebeleid en geweldige camera die nog steeds tot de top behoort. De chipset is niet meer de snelste en de telefoon is hier en daar een beetje buggy, maar dat laatste lijkt met recente updates beter te zijn geworden.