Menu

Top 5: de beste smartphones onder €550 in 2020

Voor minder dan €550 kun je een prima high-end toestel kopen. Je moet het vaak doen met een net wat minder bekend merk, maar als je daar genoegen mee wilt nemen heb je voor dit geld een uitstekende telefoon te pakken. In deze video bespreek ik de vijf besten. Dat zijn de Apple iPhone SE 2020, de Sony Xperia 5, de LG Velvet, de Xiaomi Mi 10 en de OnePlus 8.

Traditiegetrouw komt de nieuwe generatie smartphones uit in het voorjaar. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder, en zijn veel van die toestellen behoorlijk in prijs gezakt. Dat betekent dat je voor minder dan €550 al een high-end toestel van dit jaar kunt kopen. Toestellen als de OnePlus 8 of Xiaomi Mi 10 zijn misschien niet de laatste iPhone of Samsung, maar doen daar weinig voor onder en zijn dus behoorlijk voordelig. Je koopt ze allebei voor iets meer dan vijfhonderd euro, en voor dat geld krijg je een telefoon met de nieuwste chipset, prima scherm en mooi ontwerp.

OnePlus 8 review hoofdfoto

Als je genoegen neemt met iets tragere prestaties, kun je zelfs een nog completer toestel krijgen voor dit geld. De LG Velvet bijvoorbeeld, die met zijn Snapdragon 765-chipset niet de snelste is maar wel een mooie waterdichte behuizing heeft, draadloos kan laden en van wat leuke extra’s voorzien is. Ook Apple-fans komen niet tekort: de iPhone SE 2020 is een modern en snel toestel ondanks zijn prijs die zelfs €100 lager ligt dan het maximum van deze lijst. Daar lever je ook het een en ander voor in, maar dat zal voor veel mensen niet eens een groot probleem zijn.