Menu

Top 5: de beste smartphones onder €550 in 2021

Voor minder dan €550 kun je een prima bijna high-end toestel kopen. Op een aantal vlakken lever je een klein beetje in, maar als je daar genoegen mee wilt nemen heb je voor dit geld een uitstekende telefoon te pakken. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €550. Dat zijn de Apple iPhone SE 2020, de Realme GT, de Xiaomi 11T, de OnePlus Nord 2 en de Samsung Galaxy S20 FE.

Vorig jaar maakte ik ook een video met de beste smartphones onder €550, maar toen zag de lijst er heel anders uit. Vorig jaar waren de eerste echte topsmartphones in het najaar al zo ver in prijs gedaald dat ze in deze lijst terecht kwamen. Nu is dat niet het geval, en zal je het moeten doen met toestellen die iets meer budget-focus hebben. Dat betekent dat functies als draadloos laden en een waterdichte behuizing zeldzamer geworden zijn in deze lijst, hoewel er nog steeds twee smartphones in staan die beiden hebben.

Samsung Galaxy S20 FE

Daar staat gelukkig tegenover dat de middenklasse toestellen juist steeds beter zijn geworden. Toestellen als de Xiaomi 11T en OnePlus Nord 2 zijn uitstekende allrounders met goede camera’s, snelle chipsets en een mooi ontwerp. Ook kunnen ze razendsnel opladen en hebben ze prachtige schermen; heel veel ontbreekt er dus niet meer tegenover de echte high-end telefoons.

Natuurlijk zijn de meeste smartphones in deze lijst Android-toestellen, maar ook Apple-fans komen niet tekort. Net als vorig jaar wordt de lijst afgesloten door de iPhone SE 2020. Een snelle en uitstekende iPhone die op een aantal vlakken weinig onder doet voor de echte topsmartphones. En dat terwijl zijn prijs zelfs €100 lager ligt dan het maximum van deze lijst. Daar lever je ook het een en ander voor in, zoals de batterijduur en het nogal verouderde ontwerp. Maar dat zal voor lang niet iedereen een probleem zijn.