Menu

Xiaomi 12T Pro review: hoe zinvol is een 200-megapixelcamera?

Een razendsnelle subtopper met de hoogste cameraresolutie ooit in een smartphone. Dit is de Xiaomi 12T Pro, die je vanaf zo’n €740 in huis haalt.

De T-serie van Xiaomi is traditioneel behoorlijk sterk met zijn prijs-kwaliteitverhouding en kent altijd een aantal interessante trucjes. Dit jaar is dat trucje vooral de 200-megapixelcamera, waarmee het een van de eerste smartphones is. Bovendien is de telefoon ontzettend snel, heeft hij een goede batterij en kan hij razendsnel opladen. Het scherm is mooi, en zelfs iets scherper dan de meeste smartphoneschermen. Wat dat betreft is het voor de €740 die hij kost een erg interessante telefoon

Xiaomi 12T Pro 55

Daar staat wel tegenover dat het toestel op een aantal andere vlakken ook duidelijk slechter scoort dan de smartphones in deze prijsklasse. Zo zijn de secundaire camera’s vrij matig en scoort de hoofdcamera zelf – hoe indrukwekkend ook – niet super consistent. De software van de Xiaomi 12T Pro bevat wel erg veel bloatware voor zijn klasse en de telefoon is met zijn plastic frame en missende IP68-certificering niet erg luxe ontworpen. Draadloos laden mist en ook vind ik het jammer dat deze high-end telefoon in oktober 2022 nog uitgebracht wordt met Android 12, hoewel Xiaomi belooft dat een update naar Android 13 in het verschiet ligt.

Kortom, de Xiaomi 12T Pro is voor wie een supersnelle telefoon met een indrukwekkende camera voor niet al te veel geld wil een interessante keuze. Maar het is niet de beste allround-telefoon in zijn klasse.