Menu

Top 5: beste smartphones onder €600

Voor minder dan €600 koop je een wat oudere topsmartphone of een nieuwe ‘flagship killer’. Maar wat zijn de beste opties in die prijsklasse eigenlijk? Je ziet het in deze video met de vijf beste smartphones onder €600.

Het leuke van de beste smartphones onder €600 is dat je als je wilt de beste hardware van dit moment kunt krijgen. De Realme X50 Pro en Poco F2 Pro hebben allebei een Snapdragon 865-chipset en 5G-ondersteuning, waarmee ze qua prestaties hetzelfde scoren als de echte high-end smartphones die twee keer zo duur zijn. Voor het goedkopere prijskaartje lever je zaken als een waterdichte behuizing of een topcamera in. Wil je dat wel? Dan kun je terecht bij oude topsmartphones zoals bijvoorbeeld de Google Pixel 4. Daarmee zijn deze toestellen duidelijk beter dan de beste smartphones onder €500 en kan het dus de moeite waard zijn om wat extra geld uit te geven.

Wélk toestel je precies moet hebben? Je ziet het in de bovenstaande video of leest het hieronder. Weet je niet zeker of een van de beste smartphones onder €600 goed bij je past? Probeer dan eens de SmartphoneMan keuzetool, waarin ik je in een aantal stappen help de ideale smartphone te kiezen.

5: Apple iPhone SE 2020

De Apple iPhone SE 2020 is een betaalbare iPhone met twee grote voordelen. Hij is razendsnel en heeft een goede camera. Daarmee heeft hij het, ondanks zijn prijs die onder €500 valt, ook geschopt tot deze lijst met de beste smartphones onder €600. Dat komt trouwens niet in de laatste plaats door de software: wie iOS boven Android verkiest moet eigenlijk sowieso al bij dit toestel zijn. En ook voor wie zo lang mogelijk met zijn smartphone wil doen kan de iPhone SE een goede keuze zijn: Apple ondersteunt zijn iPhones zo’n 4 a 5 jaar, waardoor je met deze iPhone SE 2020 in pricipe tot 2025 zoet kunt zijn. Nadelen zijn er ook: de iPhone SE 2020 heeft onder andere een lage schermresolutie en erg grote schermranden.

Je kunt de Apple iPhone SE 2020 hier kopen. Meer informatie over de iPhone SE 2020 vind je op de toestelpagina.

4: Google Pixel 4

De Google Pixel 4 moet het net als de iPhone SE 2020 eigenlijk vooral hebben van zijn camera en zijn software. Omdat de Pixel van Google is draait hij natuurlijk Android in plaats van iOS, maar wel een schone versie van Android die bovengemiddeld lang ondersteund wordt. De 12-megapixelcamera zet zelfs nog betere resultaten neer dan die van de iPhone SE 2020 en wordt bijgestaan door een 16-megapixel zoomcamera. Een groothoeklens is er helaas niet. Verder heeft de Google Pixel 4 snelle en veilige gezichtsherkenning en een mooi scherm. Helaas is dat scherm in direct zonlicht niet het beste afleesbaar en is de accu van de Pixel vrij matig. Als je met die twee punten kunt leven is, de Google Pixel 4 een uitstekende keuze.

Je kunt de Google Pixel 4 hier kopen. Voor meer informatie over de Pixel 4 kun je terecht op de toestelpagina.

3: OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro is een heerlijke en vooral razendsnelle Androidsmartphone die erg goed scoort voor zijn prijs van zo’n €530. De OnePlus 7 Pro heeft een snelle Snapdragon 855-chipset. Dat is op zich in deze klasse niet zo bijzonder, maar de goed geoptimaliseerde software en het scherm met een verversingssnelheid van 90Hz maken ‘m sneller dan veel andere smartphones met zo’n chip. De 48-megapixelcamera is niet zo goed als die van de iPhone SE 2020 of Google Pixel 4, maar scoort gezien de prijs nog steeds behoorlijk goed. Bovendien is hij met zijn toegevoegde zoom- en groothoekcamera lekker compleet. De nadelen van dit toestel zitten hem vooral in de extra’s: hij is niet waterdicht, heeft geen audiojack en kan niet draadloos opladen.

Je kunt de OnePlus 7 Pro hier kopen. Voor meer informatie over het toestel kun je terecht op de toestelpagina.

2: Xiaomi Poco F2 Pro

De Poco F2 Pro van Xiaomi is de goedkoopste smartphone met topspecificaties voor 2020. De Poco F2 Pro kost nog geen €500 en biedt voor dat geld toch een Snapdragon 865-chipset, 5G-ondersteuning en een groot randloos amoledscherm. Het toestel ziet er fraai uit en is in een aantal mooie kleuren verkrijgbaar. Allround is het een erg goede smartphone, hoewel hij ook wat nadelen heeft. Het scherm heeft bijvoorbeeld geen hoge verversingssnelheid van 90Hz, het toestel is niet waterdicht en een zoomcamera ontbreekt. Ook de MIUI-software is niet ideaal. Wel leuk: de Poco F2 Pro heeft als een van de weinige smartphones in deze klasse een audiojack.

Meer informatie over de Poco F2 Pro vind je hier.

1: Realme X50 Pro

De Realmle X50 Pro lijkt in veel opzichten op de Poco F2 Pro, maar kost helaas €100 meer. De Poco heeft daarmee duidelijk de betere prijs-kwaliteitverhouding, maar de Realme is los van de prijs net wat beter. Hij heeft bijvoorbeeld een 6,4-inch amoledscherm met wél een hoge verversingssnelheid en hij kan 65W supersnelladen. Net als de Poco F2 Pro heeft de Realme X50 Pro een Snapdragon 865-chipset en 5G-ondersteuning, waardoor hij razendsnel en toekomstbestendig is. Nadelen van het toestel zijn vooral dat hij een beetje lomp is, niet draadloos kan laden en niet waterdicht is. Maar daar is de prijs ook naar: voor €599 krijg je verder een volledige high-end ervaring.

Realme X50 Pro beste smarphones onder €600

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.