Menu

Oppo A53 review: budget volgens het boekje

De smartphones uit Oppo’s A-lijn worden steeds populairder in Nederland, vooral in combinatie met een abonnement. In deze review bekijk ik de nieuwste toevoeging in de lijn: de Oppo A53.

De Oppo A53 is een budgetsmartphone zoals je ‘m mag verwachten tegenwoordig. Dat is aan de ene kant positief, omdat hij op geen enkel vlak echt slecht scoort. Aan de andere kant betekent het ook dat de Oppo A53 nergens zijn kop boven het maaiveld uitsteekt. De smartphone heeft een scherm met een vrij lage resolutie, niet de beste chipset en geen bijster spannende camera. Een van zijn belangrijke USP’s – het 90Hz-scherm – heb je eigenlijk weinig aan omdat de telefoon niet snel genoeg is om daar echt een verschil mee te voelen. In tegenstelling tot wat in de video gemeld, heeft de Oppo A53 wél NFC in Nederland.

Oppo A53 03

Toch zijn er ook een paar vlakken waarop de Oppo A53 wel goed scoort. Hij heeft een net ontwerp met een fijne vingerafdrukscanner achterop, de batterij gaat lekker lang mee en de telefoon is voorzien van stereospeakers.

Maakt dat de Oppo A53 tot een van de interessantere opties in zijn klasse? Als je het puur op basis van de losse verkoopprijs bekijkt niet. Voor de €180 die de smartphone kost kun je fancier toestellen met een mooier scherm en snellere chipset krijgen. Maar als je bedenkt dat dit soort toestellen regelmatig met een dikke korting in combinatie met een abonnement verkocht worden, kan de A53 tóch een erg goede keuze worden. Moet je alleen even de goede deal vinden.