Menu

Top 5: de beste smartphones onder €450 in 2021

Voor minder dan €450 koop je al een heel luxe en complete smartphone. Maar zoals in alle klassen geldt: de keuze is reuze! In deze video ga ik verder in op de vijf beste smartphones onder €450: de Oppo Find X3 Lite, de Samsung Galaxy A52 5G, de Xiaomi Mi 10T, de Motorola Moto G100 en de OnePlus Nord 2.

Gek genoeg was in de vorige versie van deze video de iPhone SE 2020 nog onder €450 verkrijgbaar en is dat nu niet meer zo. Dat betekent dat je voor dit geld geen goede nieuwe iPhone meer kunt kopen, en de lijst dus helemaal gevuld is met Android-smartphones. Geen probleem overigens, want er zijn heel wat ontzettend goede toestellen verkrijgbaar in deze prijsklasse. Dan heb ik het over populaire toestellen zoals de Samsung Galaxy A52 en Oppo Find X3 Lite, maar ook minder bekende smartphones als de Motorola Moto G100.

Xiaomi Mi 10T 03

Alle toestellen in de lijst hebben gemeen dat het fijne, moderne smartphones met 5G-ondersteuning zijn. Maar dat betekent niet dat je geen keuzes moet maken. Sommige toestellen in deze lijst zijn bijvoorbeeld waterdicht, maar weer niet super snel. Je kunt ook kiezen voor een smartphone met een snelle chipset en uitstekende software-ervaring, maar dan missen er weer wat functies. Of de software is wel fijn, maar de ondersteuning niet zo goed. Kortom: je zult altijd wat concessies moeten doen. Dat gezegd hebbende, moet ik ook opmerken dat de OnePlus Nord 2 wel heel dicht bij de perfecte keuze komt in deze klasse. Hij is snel, heeft een goede camera en fijne software. Alleen het toestel is niet officieel waterdicht en draadloos opladen mist eveneens. Toch een paar concessies, dus.