Menu

OnePlus 8T review: handzaam, snel, betaalbaar

OnePlus maakte vandaag de OnePlus 8T bekend: de platte opvolger van de OnePlus 8. De 8T is een betaalbare en vooral razendsnelle smartphone, en in deze review vertel ik je er alles over.

OnePlus 8T review achterkant

OnePlus heeft de 8 een aantal upgrades én een plat scherm gegeven. Dat eerste is natuurlijk altijd fijn, met het tweede richt de fabrikant zich op mensen die zo’n plat display verkiezen boven een gekromd paneel. Wie liever een scherm met gebogen randen heeft, kan nog steeds bij de OnePlus 8 terecht.

De twee grote upgrades van de OnePlus 8T zijn het scherm en de batterij. De batterij is met 4500mAh nu iets groter, maar kan vooral sneller opladen. Dankzij Warp Charge 65 is de smartphone binnen 40 minuten helemaal volgeladen. Het scherm is vooral sneller geworden: de verversingssnelheid van 90Hz is geüpgraded naar 120Hz waardoor het display nog vloeiender werkt. Dat is handig voor gamers, maar ook als je gewoon veel op je smartphone scrollt.

OnePlus 8T review voorkant

Verder lijkt de OnePlus 8T erg op de OnePlus 8, maar dan wel met Android 11 en het nieuwe Oxygen OS 11. De softwareschil van OnePlus is flink op de schop gegaan, hoewel de aanpassingen niet zo ingrijpend zijn als van tevoren gedacht. Fijn, want het zorgt ervoor dat Oxygen OS nog steeds erg fijn werkt. In deze video zie je hoe de nieuwe software eruit ziet én vertel ik je of de OnePlus 8T de moeite waard is.