Menu

Top 5: de beste smartphones onder €350 in 2021

Je hoeft echt geen fortuin uit te geven om een goede smartphone te kopen tegenwoordig. Voor minder dan €350 heb je al een heel behoorlijk toestel en in deze video bespreek ik de beste toestellen. Dat zijn de Xiaomi Redmi Note 10 Pro, de LG Velvet 4G, de OnePlus Nord CE 5G, de Samsung Galaxy A52 4G en de Xiaomi Mi 10T.

Voor minder dan €350 is er eigenlijk maar één vlak waar je echt op moet inleveren: de camera. Hoewel er zeker toestellen met aardige camera’s te koop zijn voor dit geld, krijg je geen echt goede camera. Verder kun je alles krijgen in deze prijsklasse, alleen niet in één toestel. De Samsung Galaxy A52 4G is bijvoorbeeld stevig, waterdicht en voorzien van een prachtig scherm. Bovendien heeft hij een geweldig updatebeleid. Daar staat helaas tegenover dat de telefoon niet zo snel is, en dat hij geen 5G-ondersteuning heeft. Wil je dat wel, dan kun je bijvoorbeeld bij de Xiaomi Mi 10T terecht, die wel erg snel is en 5G-ondersteuning heeft. Het ontwerp is luxe en de camera behoorlijk goed, maar op softwarevlak loopt de Xiaomi wat achter. Bovendien is het toestel niet waterdicht.

LG Velvet overzicht

Functies als draadloos laden en een luxe waterdichte behuizing zijn in deze klasse wat zeldzamer, maar zelfs die kun je in deze prijsklasse krijgen. Met de LG Velvet 4G bijvoorbeeld, die een prachtig waterdicht ontwerp is en draadloos kan opladen. De OnePlus Nord CE 5G biedt een erg goede en snelle allround-ervaring maar pikt geen enkele high-end functie mee. De Xiaomi Redmi Note 10 Pro doet ten slotte weinig onder voor de betere toestellen in deze lijst, maar is wel een stukje goedkoper met zijn vanafprijs van €250. Er is kortom voor ieder wat wils en je kunt een erg goede smartphone kopen voor minder dan €350, maar je moet wel keuzes maken in wat je precies van je toestel wilt.