Menu

Samsung Galaxy A52 vs Galaxy A72 review: toppers uit de A-klasse vergeleken

Samsung Galaxy A52 vs Galaxy A72 02

De Samsung Galaxy A52 en Samsung Galaxy A72 zijn de populairste midrange-telefoons van dit moment. Ze lijken erg op elkaar, maar hebben ook zeker hun verschillen. In deze video leg ik uit wat het verschil is.

De Samsung Galaxy A72 is het topmodel uit de A-series op dit moment, terwijl de Galaxy A52 de populairste telefoon in de reeks is. Ze hebben erg veel van elkaar weg: de Samsung Galaxy A72 is vooral wat groter en heeft een extra zoomcamera. Verder zijn de twee smartphones bijna aan elkaar gelijk, en valt zelfs op dat de Samsung Galaxy A72 in tegenstelling tot de A52 géén 5G versie heeft. In die zin is de ‘topsmartphone’ uit de lijn zelfs wat beperkt tegenover zijn goedkopere broertje. In deze video hoor je alles over de verschillen tussen de twee.

Samsung Galaxy A52 vs Galaxy A72 00

Los van die verschillen zijn het ook vooral twee erg complete en goede middenklasse-smartphones. De toestellen zijn waterdicht, hebben een prachtig oledscherm en zijn voorzien van goede camera’s. De prestaties zijn niet het beste wat je kunt krijgen voor dit geld, maar wel voldoende voor een prettig dagelijks gebruik. Bovendien is het updatebeleid van Samsung bijzonder goed en profiteer je daar met deze toestellen vol van. Net als de topsmartphones van Samsung, krijgen de Galaxy A52 en Galaxy A72 drie Android-upgrades en zelfs vier jaar beveiligingsupdates. Dat is ontzetten netjes, zeker voor een telefoon die minder dan €400 kost. Je koopt de Galaxy A52 al vanaf €325, terwijl de Samsung Galaxy A72 €399 kost.