Menu

Xiaomi Poco X3 Pro review: betaalbare snelheidsduivel

De Xiaomi Poco X3 Pro is een vernieuwde versie van de populaire Poco X3 NFC, vooral gericht op snelheid. Dit snelheidsduiveltje heeft een Snapdragon 860-chipset en is daarmee verreweg de snelste smartphone onder €250. In deze review vertel ik je er alles over.

De Xiaomi Poco X3 Pro kent twee grote verschillen ten opzichte van de Poco X3 NFC: hij is voorzien van een snellere chipset en heeft een minder goede camera. Daar betaal je een paar tientjes voor, wat misschien niet voor iedereen de moeite waard is. Vind je de camera van je smartphone erg belangrijk, dan is de Poco X3 NFC beter én goedkoper. De extra snelheid van de Poco X3 Pro draagt echter meer bij aan de algehele gebruikservaring, die voor een telefoon van minder dan €250 bijzonder goed is. Dat maakt deze smartphone een erg interessante keuze voor een grote groep mensen.

Xiaomi Poco X3 Pro 08

Dat de Poco X3 Pro zo interessant is, heeft met meer dan alleen de snelheid te maken. Andere voordelen zijn het mooie 6,7″ scherm met een verversingssnelheid van 120Hz en het feit dat de smartphone erg compleet is. Zo heeft hij voor zijn geld een erg snelle laadfunctie, is hij voorzien van stereospeakers én is hij deels waterdicht. Een van de weinig nadelen is de software: de MIUI van Xiaomi is een beetje onoverzichtelijk en kent hier en daar wat foutjes. Kun je daarmee leven? Dan is deze Poco X3 Pro een uitstekende keuze.