Menu

Top 5: beste smartphones onder €700 in 2021

Voor minder dan €700 koop je een high-end smartphone die maar weinig onderdoet voor de echte toppers. In deze video vertel ik je meer over de vijf beste opties van dit moment zijn, dat zijn de Asus Zenfone 7 Pro, de Google Pixel 5, de Apple iPhone 12 mini, de Samsung Galaxy S20 FE, de OnePlus 9.

Veel topsmartphones van vorig jaar zijn inmiddels stevig in prijs gedaald en voor minder dan €700 verkrijgbaar. Bovendien zijn er in deze categorie zelfs een aantal recente high-endtelefoons verkrijgbaar, die maar weinig functies missen. Het zijn vooral zaken als hoe luxe het ontwerp is, de schermresolutie en de camerakwaliteit die smartphones van minder dan €700 onderscheiden van de echte toppers, die vaak ruim €1000 kosten. Wil je een smartphone die vooral prettig werkt in het dagelijks gebruik en ook nog wat leuke extra’s heeft? Dan is een budget van €700 ruim voldoende.

Apple iPhone 12 mini (3)

Wil je een van de beste en meest recente iPhones? Zelfs dat is voor dit geld mogelijk dankzij de komst van de Apple iPhone 12 mini. Een uitstekende compacte smartphone, die alleen een iets ondergemiddelde batterij als klein nadeel heeft. Vind je een groter scherm en/of écht goede batterij wel belangrijk? Dan moet je bij een oudere iPhone of een Androidtelefoon zijn. Die laatsten komen veel terug in deze lijst, met toestellen als de OnePlus 9 en Samsung Galaxy S20 Fan Edition als absolute toppers. Die twee toestellen zijn uitgebreid, modern en snel en doen maar weinig onder voor de echte top van de markt. Het ontwerp is wat minder luxe en de schermresolutie wat lager, maar daarmee heb je de grootste verschillen wel gehad. Echte toppertjes voor een relatief overzichtelijk bedrag, dus.