Menu

Motorola Moto G 5G review: prima toestel kent zijn plek niet

Naast de succesvolle Motorola Moto G 5G Plus lanceerde Motorola het afgelopen jaar ook de Moto G 5G. Een kleiner broertje dat prima scoort, maar zijn plekje op de markt nog niet gevonden heeft. In deze review vertel ik je er alles over.

Motorola Moto G 5G 05

De Motorola Moto G 5G kost ongeveer €240 en is daarmee een van de goedkoopste 5G-smartphones. Toch beidt hij heel wat voor dat geld. Een strak en spatwaterdicht ontwerp, een mooi scherm en fijne software. Ook de prestaties van de Moto G 5G zijn goed en de 5G-ondersteuning is natuurlijk een pluspunt. De camera’s hebben potentie, maar scoren uiteindelijk vrij gemiddeld voor de prijsklasse.

So far so good, dus. Functioneel heeft deze smartphone één echt nadeel: het software-updatebeleid van Motorola is nogal matig. Maar voor krap tweehonderdvijftig euro valt ook daarmee te leven. Het grootste probleem van de Moto G 5G is eigenlijk dat je voor bijna hetzelfde geld een veel betere smartphone kunt krijgen: de Moto G 5G Plus. Die kost slechts een tientje meer op het moment, en is dat dubbel en dwars waard. Daarom zal de prijs van de Moto G 5G flink omlaag moeten om écht de moeite waard te worden.