Menu

Apple iPhone 13 mini review: mini-smartphone maakt mega indruk

De Apple iPhone 13 mini is de kleinste high-end smartphone van dit moment, maar doet zeker niet onder voor zijn grotere concurrenten. In deze review bespreek ik de compacte smartphone.

De Apple iPhone 13 mini is in alles duidelijk gebaseerd op de iPhone 12 mini. Hij ziet er zo goed als hetzelfde uit, en alle functies die de iPhone 12 mini zo goed maakten zijn ook in dit toestel aanwezig. Zo heeft de iPhone 13 mini een prachtig 5,4″ oledscherm, een heerlijke camera en natuurlijk de iOS-software die je van Apple gewend bent. Tegelijk zijn een aantal belangrijke onderdelen geüpdatet. Bijvoorbeeld die camera en de chipset, maar ook de batterij. Die is belangrijk in dit geval: gezien het formaat van de smartphone is de batterij niet een van zijn sterkere punten. Dat is nog steeds niet zo, maar omdat Apple er wat extra capaciteit in heeft weten te proppen is het gat met de grotere concurrentie wel kleiner geworden.

Apple iPhone 13 mini 06

De Apple iPhone 13 mini is desondanks zeker niet perfect. Het is bijvoorbeeld jammer dat hij niet sneller kan laden en de notch is nog steeds flink. Ook de verversingssnelheid van het scherm is met 60Hz erg laag voor hedendaagse begrippen. Maar de meeste minpunten zullen voor veel gebruikers nauwelijks een probleem zijn en er staat heel wat tegenover. Bovendien is de iPhone 13 mini überhaupt een van de weinige smartphones die je kunt krijgen als je naar zo’n compact toestel op zoek bent. Al met al is het toestel dan ook zeker een aanrader.

Adv – Vind jouw ideale hoesje bij de iPhone 13 mini

Enthousiast geworden over dit toestel? Als je van plan bent een iPhone 13 mini te kopen, is het wel zo fijn hem goed te beschermen. De beste manier om dat te doen, is natuurlijk met een iPhone 13 mini hoesje. Bij Caalman vind je een uitgebreid aanbod met betaalbare hoesjes voor jouw nieuwe smartphone.