Menu

Top 5: beste smartphones onder €500

Wie een snelle, goede en luxe smartphone wil kan prima uit de voeten met maximaal €500. Maar welke smartphone is eigenlijk het beste voor dat bedrag? In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €500 van de eerste helft van 2020 op een rij.

Smartphones onder €500 zijn niet op alle vlakken perfect zoals de duurdere smartphones, en ze zijn vaak net wat ouder. Toch hoef je voor dit bedrag ook niet echt concessies te doen. Op zoek naar een uitstekende camera, goede prestaties, een prachtig scherm en een luxe behuizing? Dat kan allemaal voor €500 of minder. Ik moet wel zeggen dat de smartphones in deze prijsklasse niet per se veel beter zijn dan die van minder dan €400. Sterker nog: twee smartphones uit de lijst onder €400 komen ook terug in deze lijst. Toch zijn er ook voldoende interessante nieuwe opties.

Wélk toestel je precies moet hebben? Je ziet het in de bovenstaande video of leest het hieronder. Weet je niet zeker of een van de beste smartphones onder €500 goed bij je past? Probeer dan eens de SmartphoneMan keuzetool, waarin ik je in een aantal stappen help de ideale smartphone te kiezen.

5: Samsung Galaxy S10 Lite

De Samsung Galaxy S10 Lite is – anders dan zijn naam doet vermoeden – een soort verversing van de Samsung Galaxy S10. De smartphone heeft de specificaties van een high-endsmartphone uit 2019. Denk aan een snelle Snapdragon 855-chipset, een 6,7-inch amoledscherm en een driedubbele 48-megapixelcamera. De smartphone kan supersnel opladen en heeft een mooi scherm met een klein gaatje erin voor de selfiecamera. Waar hij het op aflegt tegenover de betere toestellen in deze lijst zijn de extra’s. De Samsung Galaxy S10 Lite heeft geen zoomcamera, is niet waterdicht, kan niet draadloos laden en heeft geen audiojack. Kun je daarmee leven? Dan is de Galaxy S10 Lite een prima keuze.

Je kunt de Samsung Galaxy S10 Lite hier kopen.

4: Huawei P30

Voor €399 haal je met de Huawei P30 een complete en luxe smartphone in huis. De software is niet geweldig, maar daar houden de minpunten van dit toestel eigenlijk wel op. De P30 heeft een prachtig kleurrijk ontwerp, een mooi 6,1-inch oledscherm en een accu die lang meegaat. En dan is er nog de camera: een 40-megapixelcamera die detailrijke foto’s maakt en een uitstekende nachtmodus heeft. Een kleine kanttekening is dat Huawei geen zaken kan doen met Google. Voorlopig heeft dat voor de P30 geen problemen opgeleverd, maar mogelijk zal de update-zekerheid van het toestel er wat onder lijden.

Je kunt de Huawei P30 hier kopen. Meer informatie over de Huawei P30 vind je op de toestelpagina.

3: Realme X2 Pro

De winnaar in de categorie beste smartphones onder €400 was de Realme X2 Pro. Dat toestel is zó goed dat het ook een van de beste smartphones onder €500 is. De Realme X2 Pro heeft alles wat je mag verwachten van een topsmartphone van een half jaar oud, maar dan voor €399. De Snapdragon 855-chip die erin ligt is een van de snelste processoren van vorig jaar, het ontwerp is luxe en voorzien van een groot 6,5-inch oledscherm en de smartphone heeft ook nog eens fijne software. Unieke voordelen zijn dat deze smartphone een extra vloeiend 90Hz-scherm heeft, voorzien is van stereospeakers en kan supersnelladen. Draadloos opladen kan helaas niet, en ook de camera is niet perfect. De Realme heeft een 64-megapixelcamera die op papier heel indrukwekkend is, maar in de praktijk minder scoort dan de beste smartphonecamera’s in deze klasse.

Je kunt de Realme X2 Pro hier kopen. Meer informatie over de Realme X2 Pro vind je op de toestelpagina.

2: Apple iPhone SE 2020

De Apple iPhone SE 2020 is een betaalbare iPhone met twee grote voordelen. Hij is razendsnel en heeft een goede camera. Op beide vlakken scoort hij op de top van wat je voor €500 of minder kunt krijgen. Bovendien is dit een erg goede optie voor iedereen die voor weinig geld een iPhone wil. Omdat de SE 2020 net uit is, zal hij nog vele jaren ondersteund worden. Dat is een groot voordeel tegenover de oudere iPhones waar je op uitkomt als je naar een andere goedkope iPhone op zoek gaat. Nadelen zijn er ook: de iPhone SE 2020 heeft onder andere een lage schermresolutie en erg grote schermranden.

Je kunt de Apple iPhone SE 2020 hier kopen. Meer informatie over de iPhone SE 2020 vind je op de toestelpagina.

1: OnePlus 7T

De OnePlus 7T is een no-nonsense Androidsmartphone die erg goed scoort voor zijn prijs van net geen €500. Hij blinkt vooral uit in zijn snelheid: de OnePlus 7T heeft een snelle Snapdragon 855-chipset, goed geoptimaliseerde software en een scherm met een verversingssnelheid van 90Hz. Dat laatste zorgt ervoor dat bijvoorbeeld gamen en scrollen heerlijk vloeiend gaat op het toestel. De 48-megapixelcamera is niet zo goed als die van de iPhone SE 2020, maar scoort gezien de prijs nog steeds behoorlijk goed. Bovendien is hij met zijn toegevoegde zoom- en groothoekcamera lekker compleet. De nadelen van dit toestel zitten hem vooral in de extra’s: hij is niet waterdicht, heeft geen audiojack en kan niet draadloos opladen.

Je kunt de OnePlus 7T hier kopen.

OnePlus 7T beste smartphone onder €500

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.