Menu

Top 5: beste smartphones onder €400

Voor €400 of minder koop je al een uitstekende smartphone, die maar weinig meer onderdoet voor een echt high-endtoestel. Benieuwd welke je het beste kunt kopen? In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €400 van de eerste helft van 2020 op een rij.

Voor €400 krijg je een luxe smartphone met bijna topprestaties. Het materiaalgebruik, de kwaliteit van de afwerking en de prestaties liggen over het algemeen een stuk hoger dan bij de beste smartphones onder €300. Smartphones in deze prijsklasse zijn vaak oude topsmartphones of nieuwe toestellen die in de top van het middensegment vallen. Je hoeft geen genoegen meer te nemen met een matig scherm of een slechte camera, en je kunt zelfs op een van die vlakken kiezen voor echte topprestaties.

Wélk toestel je precies moet hebben? Je ziet het in de bovenstaande video of leest het hieronder. Weet je niet zeker of een van de beste smartphones onder €400 goed bij je past? Probeer dan eens de SmartphoneMan keuzetool, waarin ik je in een aantal stappen help de ideale smartphone te kiezen.

5: Google Pixel 3a

De Pixel 3a is een smartphone die je vooral koopt om zijn camera. Hij is voorzien van een enkele 12-megapixelcamara en hoewel dat niet spannend klinkt, presteert die uitstekend. Het was vorig jaar zelfs een van de beste smartphonecamera’s die je kon krijgen. Ook de software is goed: die komt rechtstreeks van Google zelf waardoor de Pixel 3a snel geüpdatet en lang ondersteunt wordt. De Snapdragon 670-chipset met 4GB werkgeheugen is niet bepaald briljant, maar voldoende om dit toestel vlot te laten werken. De enige twee echte nadelen zijn dat het ontwerp vrij verouderd is en het scherm niet super goed afleesbaar is in de zon.

Je kunt de Google Pixel 3a hier kopen. Meer weten over de Google Pixel 3a? Check hier de toestelpagina.

4: Motorola One Zoom

De Motorola One Zoom scoort eigenlijk net als de Google Pixel 3a vooral goed met zijn camera en software. Dat doet hij wel op een andere manier. De software is nog steeds bijna standaard Android, maar Motorola heeft een paar kleine aanpassingen gedaan. Die zijn functioneel erg goed. De camera’s zijn een stuk uitgebreider dan die van de Pixel 3a, maar kwalitatief wel wat minder. Het gaat om een 48-megapixel hoofdcamera, een 8-megapixel zoomcamera en een 16-megapixel groothoekcamera. Die presteren allemaal goed voor deze prijsklasse, maar niet uitzonderlijk zoals bij de Pixel. Waarom de Motorola One Zoom dan toch hoger in de lijst staat dan de Pixel? Dat komt omdat het ontwerp een stuk mooier en moderner is, de smartphone een wat beter scherm heeft én net wat sneller is.

Je kunt de Motorola One Zoom hier kopen.

3: Xiaomi Mi 9

De Xiaomi Mi 9 heeft een mooi en modern ontwerp met een groot 6,4-inch oledscherm aan de voorkant. Het was de topsmartphone van Xiaomi in 2019 en hij is dus niet voor niks razendsnel met zijn Snapdragon 855-chipset. Verder heeft hij een uitgebreid camerasysteem en een aantal leuke extra’s , zoals draadloos opladen, supersnelladen en een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Het grootste nadeel is dat de MIUI-software van Xiaomi niet de beste Androidschil is en soms wat advertenties laat zien. Irritant, maar niet problematisch. Dat maakt de Xiaomi Mi 9 een van de beste smartphones onder €400.

Je kunt de Xiaomi Mi 9 hier kopen.

2: Huawei P30

Voor €399 haal je met de Huawei P30 een complete en luxe smartphone in huis. De software is niet geweldig, maar daar houden de minpunten van dit toestel eigenlijk wel op. De P30 heeft een prachtig kleurrijk ontwerp, een mooi 6,1-inch oledscherm en een accu die lang meegaat. En dan is er nog de camera: een 40-megapixelcamera die detailrijke foto’s maakt en een uitstekende nachtmodus heeft. Een kleine kanttekening is dat Huawei geen zaken kan doen met Google. Voorlopig heeft dat voor de P30 geen problemen opgeleverd, maar mogelijk zal de update-zekerheid van het toestel er wat onder lijden.

Je kunt de Huawei P30 hier kopen. Meer informatie over de Huawei P30 vind je op de toestelpagina.

1: Realme X2 Pro

De winnaar in de categorie beste smartphones onder €400 is de Realme X2 Pro. Die heeft alles wat je mag verwachten van een topsmartphone van een half jaar oud, maar dan voor €399. De Snapdragon 855-chip die erin ligt is een van de snelste processoren van vorig jaar, het ontwerp is luxe en voorzien van een groot 6,5-inch oledscherm en de smartphone heeft ook nog eens fijne software. Unieke voordelen zijn dat deze smartphone een extra vloeiend 90Hz-scherm heeft, voorzien is van stereospeakers en kan supersnelladen. Draadloos opladen kan helaas niet, en ook de camera is niet perfect. De Realme heeft een 64-megapixelcamera die op papier heel indrukwekkend is, maar in de praktijk minder scoort dan de beste smartphonecamera’s in deze klasse.

Je kunt de Realme X2 Pro hier kopen. Meer informatie over de Realme X2 Pro vind je op de toestelpagina.

Realme X2 Pro kopen overzicht

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.