Menu

Top 5: de beste smartphones onder €150 in 2023

Wie een echt goedkope smartphone wil, kan in de prijsklasse tot €150 aardig uit de voeten. In deze video vertel ik je meer over de vijf beste smartphones onder €150 van dit moment. Dat zijn de Motorola Moto E13, de Nokia G2, de Oppo A57, de Xiaomi Redmi 10C, de Samsung Galaxy A13.

Helaas is ook de smartphonemarkt niet immuun voor inflatie, wat voor een aardige kaalslag in de goedkopste marktregionen zorgt. Waar je voor minder dan €150 een aantal jaar geleden nog een behoorlijk goed toestel kocht, is de kwaliteit in deze prijsklasse tegenwoordig wat minder. Als je in de gelegenheid bent wat door te sparen, zou ik je dat dus aanraden. Mocht dat niet lukken, dan is het gelukkig wel mogelijk om voor dit bedrag een aardig toestel te krijgen.

Oppo A57 10

Veel telefoons in deze prijsklasse zijn wat aan de trage kant, maar dat geldt gelukkig niet voor alle toestellen. De Xiaomi Redmi 10C is bijvoorbeeld best rap met zijn Snapdragon 680-chipset, en scoort ook los daarvan aardig. Hoef je niet de snelste telefoon voor dit geld te hebben, dan zijn de Oppo A57 en Samsung Galaxy A13 interesante opties. Die laatste blinkt uit met zijn goede updatebeleid, hoge schermresolutie en groothoekcamera. De Oppo moet het juist hebben van zijn erg mooie ontwerp, snelle laadfunctie en bescherming tegen water. De Nokia G21 doet niks bijzonder, maar ook niks verkeerd en verzekert zich zo ook een plekje in de lijst, terwijl de Motorola Moto E13 eenvoudig maar vooral ook erg betaalbaar is.