Menu

Zijn refurbished iPhones een goede keuze? Swappie refurbished review

Refurbished smartphones worden steeds populairder, en vanwege de kleiner wordende verschillen tussen modeljaren ook steeds interessanter. Vorig jaar vertelde ik je al het een en ander over refurbished smartphones. In deze video kijk ik er opnieuw naar aan de hand van twee modellen van Swappie, en zal ik me extra focussen op het duurzaamheidsaspect.

Refurbished smartphones worden steeds interessanter vanwege de kleinere generatieverschillen en lange ondersteuning. Het is een goedkope en toch zekere methode om aan jouw nieuwe smartphone te komen. Alle ervaringen die ik er tot nu toe mee heb gehad, zowel bij Swappie als vorig jaar bij Leapp zijn goed, en mocht je toch een miskoop doen dan kun je bij de meeste aanbieders het toestel gewoon kosteloos retourneren. In zijn algemeenheid vind ik het wel jammer dat het aanbod van Android-smartphones zo achter blijft.

Swappie Refurbished 19

Ingezoomd op de toestellen die ik heb getest van Swappie, ben ik over het algemeen erg tevreden. Vooral de iPhone SE 2020 is echt een koopje voor wie een betaalbare iPhone wil, en een bijzonder luxe smartphone voor de €160 die je ervoor betaalt. De iPhone 13 Pro is voor een refurbished telefoon misschien duurder dan je zou verwachten, maar biedt je wel de mogelijkheid om een luxe iPhone te kopen voor flink minder dan de nieuwprijs. En door het brede aanbod van Swappie is er voor ieder wat wils. Ik vind het alleen jammer dat Swappie de waterdichtheid nooit kan garanderen, en dat de verschillende grades een beetje een gok blijven.