Menu

Motorola Edge 40 Pro preview: manusje van alles

Motorola heeft vandaag de Edge 40 Pro bekend gemaakt. Deze eerste telg in de Edge 40-serie is compleet, luxe en relatief betaalbaar. In deze Motorola Edge 40 Pro preview laat ik je het toestel alvast zien.

De Edge 40 Pro staat duidelijk een stapje boven de Motorola Edge 30 Pro van vorig jaar. Het toestel heeft een bijzonder en luxe ontwerp, is waterdicht en is erg netjes afgewerkt. Qua specificaties scoort hij net wat onder de echte top van de markt. Zo heeft hij de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 chipset en is de telefoon voorzien van een erg vloeiend 165Hz-scherm. Bovendien kan de Edge 40 Pro draadloos opladen is hij waterdicht. Daar staat tegenover dat het camerasysteem net niet het beste is dat je kunt krijgen, en dat het scherm van deze smartphone geen Quad HD-resolutie heeft.

Motorola Edge 40 Pro 04

Daar staat tegenover dat de adviesprijs met zijn €899 relatief laag is voor een high-end smartphone anno 2023, terwijl de concessies die Motorola gedaan heeft best meevallen. Ook biedt Motorola zoals je van het merk gewend bent erg fijne software, met bijna geen aanpassingen boven Android 13. Het updatebeleid is prima: de Edge 40 Pro krijgt 3 Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates. Deze smartphone is kortom een interessante toevoeging aan de Nederlandse smartphonemarkt, die vanaf de tweede week van april verkrijgbaar is.