Menu

Samsung Galaxy A42 5G hands-on: rappe 5G-smartphone is voorbijgestreefd

Toen de Samsung Galaxy A42 5G uitkwam, was het de eerste betaalbare 5G-smartphone van Samsung. Verder viel het toestel vooral op door zijn prestaties. In deze hands-on bekijk ik hoe het toestel de tand des tijds doorstaan heeft.

De Samsung Galaxy A42 5G heeft de bijzondere combinatie van een relatief krachtige chipset met een lage schermresolutie. Daardoor weet het toestel ondanks de vrij zware software van Samsung goed te presteren. De HD-schermresolutie zorgt helaas niet voor de mooiste beelden, maar heeft dus zeker ook voordelen. Bovendien geeft het amoledscherm wel erg mooie kleuren weer. Verder is de Samsung Galaxy A42 voorzien van een goede camera en ondersteunt Samsung de software lang. Je krijgt 2 jaar Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates vanaf de release, waar nu ongeveer een half jaar vanaf gesnoept is. Nog steeds erg goed dus.

Samsung Galaxy A42 5G 02

Toch begint de leeftijd van de Samsung Galaxy A42 5G ook wel op te spelen. Het toestel heeft bijvoorbeeld geen hoge verversingssnelheid voor zijn scherm en is ook op het gebied van prestaties inmiddels ingehaald. Bovendien zijn er dit jaar gewoon een aantal erg goede middenklassers uitgekomen, zoals de Xiaomi Poco F3, Samsung Galaxy A52 en OnePlus Nord CE 5G. Combineer dat met de prijs van de A42 die nog steeds behoorlijk hoog ligt, en je hebt een toestel dat niet direct de beste deal is. Dat betekent trouwens niet dat het geen aanrader is: zeker als je op zoek bent naar een rappe Samsung voor weinig is de Galaxy A42 een goede optie.

Met dank aan belsimpel!