Menu

OnePlus 11 review: nieuwe balans pakt goed uit

De OnePlus 11 houdt het midden tussen een ‘basis topmodel’ en een luxe ultra smartphone, en doet dat met een relatief zachte prijs van €819. In deze review hoor je er alles over.

OnePlus gaat met de OnePlus 11 op zoek naar een nieuwe balans in het topsegment. In tegenstelling tot vorig jaar is er geen Pro-model meer, en dat merk je aan een aantal dingen. Zo is draadloos laden van dit toestel geschrapt, en is hij niet meer volledig waterdicht. Tegelijk is de OnePlus 11 veel luxer dan de OnePlus 10T, en vind ik de keuzes die OnePlus gemaakt heeft nog niet zo gek. Met de echte ultratelefoons zoals de Samsung Galaxy S23 Ultra en Apple iPhone 14 Pro Max kon OnePlus toch niet echt concurreren. Door wat concessies te doen heeft de OnePlus 11 een adviesprijs die honderden euro’s lager ligt dan dat soort toestellen. De adviesprijs ligt zelfs ruim €100 lager dan die van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S23 of Xiaomi 13, terwijl de OnePlus 11 wel een groter en scherper scherm biedt en op andere basisfuncties niet tekort komt.

OnePlus 11 60

Daarmee is de OnePlus 11 niet de meest spannende telefoon, maar wel een uitgebreide en luxe high-end smartphone die relatief betaalbaar is. Hij is snel, heeft een prachtig scherm en wordt prima ondersteund. De batterij is bovendien erg goed en kan razendsnel laden, de camera’s presteren ruim voldoende en het ontwerp van het toestel is mooi. Dat hij niet draadloos kan opladen is jammer en zal hem voor sommige mensen oninteressant maken, maar voor een grote groep is het ook geen enkel probleem.

Wat mij betreft is de OnePlus 11 als je puur naar de high-end smartphones van 2023 kijkt voorlopig het toestel met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Toch is het ook geen onverdeelde aanrader, gezien je voor minder geld toestellen van vorig jaar koopt die soms zelfs completer en nog steeds erg snel en goed zijn. Denk aan bijvoorbeeld de OnePlus 10 Pro, Google Pixel 7 Pro of Motorola Edge 30 Ultra.