Menu

Oppo Find X3 Pro preview: smartphone met 1 miljard kleuren

Oppo lanceerde vandaag de Find X3 Pro. Hét nieuwe toptoestel van Oppo, dat vooral uitblinkt in zijn display, design en camera. In deze preview vertel ik je er alles over.

De slogan van de Find X3 Pro is ‘Awaken Colour’ en het woord ‘colour’ viel dan ook veelvuldig in de presentatie van de telefoon. Niet omdat hij zo’n kleurrijk ontwerp heeft, maar omdat het display en de camera bijzonder kleurrijk zijn. Beiden kunnen ze omgaan met 10bit kleuren, wat erop neerkomt dat het scherm 1 miljard kleuren kan weergeven en de camera evenzoveel kleuren kan verwerken. Die camera is sowieso bijzonder: de Find X3 Pro maakt voor de hoofd- en groothoekcamera gebruik van dezelfde indrukwekkende sensor en heeft daarnaast nog een microscoopcamera.

Oppo Find X3 Pro voorkant

De Oppo Find X3 Pro is verder natuurlijk vooral ook een high-end smartphone anno 2021. Hij is waterdicht, kan draadloos laden, heeft een snelle Snapdragon 888-chip en draait op Android 11 met daaroverheen de ColorOS software van Oppo. De smartphone heeft een luxe ontwerp, waarbij extra aandacht is besteed aan het camera-eiland. Je kunt kiezen tussen een hoogglans- of matte variant van het toestel en hij is subliem afgewerkt. Binnenkort vertel ik je echt alles over de Oppo Find X3 Pro, maar in deze preview laat ik je alvast het een en ander van het toestel zien.