Menu

OnePlus 8 review: erg goede subtopper

De OnePlus 8 is een smartphone die in de subtop van de markt valt. Dat wil zeggen dat hij wél de nieuwste specificaties heeft, maar dat OnePlus hier en daar een concessie gedaan heeft. Dat resulteert in een prijs van €650 en pakt eigenlijk erg goed uit. In deze OnePlus 8 review zie je er alles over.

Snel en up-to-date

Een van de grote voordelen van de OnePlus 8 is dat hij de beste specificaties biedt voor een relatief lage prijs. Het toestel kost €650 en heeft ‘gewoon’ een Snapdragon 865-chipset en 5G-ondersteuning. Hoewel de Realme X50 Pro en de Poco F2 Pro die hardware bieden voor nóg minder geld, is de OnePlus 8 een van de goedkoopste smartphones met die hardware. Het zorgt ervoor dat het toestel razendsnel en bovendien toekomstbestendig is; daarin doet hij niet onder voor een smartphone van ruim €1000 zoals de Oppo Find X2 Pro.

De OnePlus 8 heeft een streepje voor op toestellen als de Realme X50 Pro en Poco F2 Pro met zijn software. Oxygen OS van OnePlus komt mooi en volwassen over en is goed geoptimaliseerd. Van dat laatste merk je op dit moment weinig, maar ik kan me goed voorstellen dat de OnePlus 8 langer snel blijft dan zijn concurrenten met minder goede software. Overigens is Oxygen OS ook fijn in gebruik én staat OnePlus erom bekend zijn smartphones relatief lang te ondersteunen. Op softwaregebied is de OnePlus 8 dus een echte voorloper.

Benieuwd hoe de OnePlus 8 in zijn totaliteit scoort? Check dan de video hierboven!

OnePlus 8 review achterkant