Menu

Xiaomi 12X review: luxe met de juiste compromissen

De Xiaomi 12X is een luxe, fijne en relatief betaalbare high-end smartphone voor zo’n €600. In deze review leg ik uit waarom dit wat mij betreft een van de betere opties van dit moment is.

De Xiaomi 12X is een compacte en luxe topsmartphone, die toch betaalbaar is. Dat pakt erg goed uit. Hij kost krap €600 en scoort toch goed met zijn camera, luxe ontwerp en prachtige scherm. De prestaties van het toestel zijn niet van topniveau, maar ruim goed genoeg. Alleen de meest kieskeurige gebruikers zullen duidelijk merken dat dit toestel niet zo krachtig is als een ‘echte’ topsmartphone. Wat ik wel jammer vind, is dat het toestel nogal verouderde software heeft. Daarmee staat hij ondanks zijn goede updatebeleid op een 1-0 achterstand. Ook leuke extra’s als draadloos opladen en een volledig waterdichte behuizing missen.

Xiaomi 12X 10

Toch is de Xiaomi 12X wat mij betreft een uitstekende keuze. Hij is modern, luxe, fijn in gebruik en voorzien van een prima camera. Wat mij betreft heeft Xiaomi daarmee een goede balans te pakken, wat een smartphone oplevert die voor veel gebruikers een aanrader zal zijn. Sterk werk, Xiaomi!