Menu

Samsung Galaxy Watch 4 review: nieuw leven voor Wear OS

Samsung besloot met de Galaxy Watch 4-serie over te stappen van het eigen Tizen naar Google’s Wear OS. Een goede stap voor Google, maar óók voor Samsung zoals ik je in deze Galaxy Watch 4-review uitleg.

Samsung Galaxy Watch 4 02

De Galaxy Watch 4 komt in twee versies: de ‘gewone’ Galaxy Watch 4 en de Galaxy Watch 4 Classic. De namen doen misschien vermoeden dat er flinke verschillen zijn tussen de twee, maar dat valt wel mee. De Watch 4 heeft een platte voorkant, terwijl de Watch 4 Classic een draaiende ring om zijn scherm heeft en daarmee wat makkelijker te bedienen is en een klassiekere uitstraling heeft. Los daarvan zijn de twee horloges identiek, en het is dus vooral een kwestie van wat je voorkeuren zijn welke voor jou de betere keuze is.

De Samsung Galaxy Watch 4 is een fijne en uitgebreide smartwatch met heel veel mogelijkheden. Door de overstap van Tizen naar Wear OS heeft het apparaat direct meer opties gekregen (bijv. Google Pay, Google Maps). Verder is de lichaamsmeting uitgebreid en kan het toestel nog steeds ontzettend veel voor een smartwatch. Het is alleen jammer dat de batterijduur beperkt is en sommige functies – zoals de ECG – alleen met een Samsung-smartphone werken. Desondanks is dit voor Android-bezitters een van de beste en meest uitgebreide smartwatches, en valt de vanaf-prijs van €220 best mee.