Menu

SmartphoneMan Flashback: dit waren de iconische smartphones van de jaren 2015 tot 2020

Ik behandel wekelijks nieuwe smartphones, of hooguit toestellen die al wat ouder zijn maar nog steeds een erg goede deal. In deze video blik ik wat verder terug in de tijd, en licht ik een aantal iconische smartphones uit de tweede helft van het vorige decennium uit.

Hoewel de smartphone in het jaar 2007 met de release van de eerste iPhone het grote publiek al bereikte, is de telefoon zoals we die nu kennen grotendeels gevormd in de jaren 2015 tot 2020. Schermen werden langer en schermranden kleiner, om zo tot het ontwerp te komen dat ongeveer iedere smartphone die nu uitgebracht wordt heeft. Bovendien werd de laatste echte verandering in de smartphonemarkt tot nu toe aan het einde van het vorige decennium ingezet: de vouwbare smartphone. De Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X kwamen in 2019 uit en trapten zo een categorie af die tot op heden nog behoorlijk futuristisch lijkt.

Iconische smartphones 2015-2020

In deze video behandel ik zes smartphones die in de jaren 2015 tot 2020 de smartphonemarkt gevormd hebben of anderszins bijzonder waren. Zo heb ik het over de eerder genoemde Mate X en Galaxy Fold, maar licht ik ook het modulaire avontuur van Motorola dat begon met de Moto Z uit. Verder komen nog een aantal toestellen langs die misschien iets minder bijzonder waren, maar wel de moderne smartphone zoals we hem nu kennen op de kaart gezet hebben. Denk aan de Samsung Galaxy S8 en de Apple iPhone X. Het ontwerp van die laatste is ook in de huidige generatie iPhones nog steeds goed terug te zien.