Menu

Apple iPhone 14 review: mini-upgrade blijft sterk

De Apple iPhone 14 is misschien wel de kleinste upgrade van een iPhone ooit vergeleken met de iPhone 13. In deze video bekijk ik wat de verschillen zijn, en of deze iPhone 14 de moeite waard is.

Met dank aan YourMacStore.nl!

De Apple iPhone 14 is de nieuwe ‘standaard’ iPhone van Apple, en is een kleinere update dan ooit. Het toestel heeft een wat betere camera, een licht verbeterde batterij en processor en een paar extra functies zoals crash detection, satellietberichten en de action mode in de camera. Maar het is bovenal een erg vergelijkbare telefoon die er hetzelfde uitziet, hetzelfde scherm heeft, dezelfde software heeft en een erg vergelijkbare featureset heeft.

Dat betekent dat de iPhone 14 een uitstekend toestel is met een mooi en stevig ontwerp, heerlijke prestaties, een uitstekende camera en een prima batterij. Maar ook met dezelfde tekortkomingen als zijn voorganger. Het scherm is qua kleurweergave mooi, maar het is jammer dat het nog steeds een 60Hz-scherm is. Bovendien is de laadfunctie niet erg snel en vind ik de grote notch boven het scherm jammer.

Op zichzelf is de iPhone 14 een uitstekende smartphone, maar de vraag of hij de moeite waard is centreert zich vooral rond het prijsverschil met de iPhone 13. Op dit moment is dat krap €100, waarvoor je vooral een jaar extra ondersteuning, een iets betere chip, een iets betere camera, satellietberichten en crash detection krijgt. Of dat je honderd euro waard is is vooral een persoonlijke keuze. Daarbij is het ook interessant om te bedenken of je het toestel uiteindelijk wilt doorverkopen, waarbij de hogere doorverkoopwaarde van de 14 het gat nog verder kan dichten.