Menu

Huawei Watch GT2 Pro review: gulden middenweg

De Huawei Watch GT2 Pro houdt het midden tussen een volledige smartwatch en een fitnesshorloge. Duidelijk stijlvoller en uitgebreider dan het gemiddelde fitnesshorloge, maar dan wel met een geweldige batterijduur. In deze review vertel ik je er alles over.

Meer dan 100 sportmodi, een speciale uitgebreide Golf- en Skimodus en zelfs een volledig werkzame hoogtemeter en GPS way-back functie. De Huawei Watch GT2 Pro is duidelijk gericht op sportliefhebbers en heeft genoeg power om hen lang tevreden te houden. Met een batterijduur van minimaal een week, hoef je namelijk niet bang te zijn dat het horloge halverwege je meerdaagse trektocht leeg is. Ook muziek luisteren is mogelijk op dit horloge, zodat je tijdens je hardlooprondje echt niks meer mee hoeft te nemen behalve het horloge en een paar bluetooth-oortjes.

Huawei Watch GT2 Pro 04

Tegelijk misstaat de Watch GT2 Pro met zijn behuizing van titanium en saffierglas niet in de gemiddelde directiekamer. Het is een van de meer stijlvolle horloges die ik in ieder geval ken, en het 1,4″ oledscherm ziet er prachtig uit. De belangrijkste smartwatch-features zijn beschikbaar: hij kan je notificaties doorgeven, gesprekken voeren, het weer tonen en je telefoon zoeken als je hem even kwijt bent.

Het verschil tussen deze Huawei Watch GT2 Pro en – zeg – een Apple Watch, is dat je geen extra software kunt installeren. Een boardingpass inladen via de KLM-app, muziek luisteren via Spotify of betalen via de Rabo Bankieren app zit er dus helaas niet in. Je kunt niet alles hebben, zullen we maar zeggen. Wat mij betreft is het meer dan de moeite waard om die functies op te geven voor de lange batterijduur van het horloge.

Het enige dat ik écht mis, is gek genoeg op fitness-gebied: deze Watch GT2 Pro kan namelijk niet synchroniseren met Strava of andere populaire fitness-apps. Gek, want dat is in theorie softwarematig zo op te lossen en Huawei maakt al een aantal jaar dergelijke horloges. Enfin, als dat het ergste is… De Huawei Watch GT2 Pro is onder de streep gewoon een uitstekende keuze, zoals je in deze video verder kunt zien.