Menu

Samsung Galaxy S24 Plus preview: Grote broer kruipt richting de top

Hoewel de Samsung Galaxy S24 Plus in principe de grote versie van het basismodel is, kruipt hij steeds dichter tegen de echte top van Samsungs portfolio aan. In deze video vertel ik je alvast het een en ander over het toestel.

Net als voorgaande jaren bestaat de top-lijn van Samsung uit een drietal modellen: de basis Galaxy S24, de grotere Galaxy S24 Plus en de volledig afgeladen Galaxy S24 Ultra. De Galaxy S24 Plus is in principe gewoon de grote variant van de Galaxy S24, met een groter scherm en grotere batterij. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren, heeft de S24+ nog een aantal voordelen gekregen tegenover zijn kleine broertje. Zo is de telefoon nu voorzien van een scherper QHD+ scherm en is het werkgeheugen geüpgraded naar standaard 12GB. Hij heeft nog wel de Exynos 2400-chipset tegenover de wat krachtigere Snapdragon-chip in de S24 Ultra, maar kruipt verder los van een aantal extra’s dus in de basis steeds dichter tegen het topmodel aan.

Samsung Galaxy S24 Plus 98

Los daarvan is de Samsung Galaxy S24 Plus net als de andere telefoons in de S24-serie vooral gericht op AI. Onder de naam Galaxy AI heeft Samsung allerlei slimme snufjes in het toestel verwerkt, die het dagelijks leven net wat makkelijker moeten maken. Verder heeft het toestel het vernieuwde ontwerp van de S24-serie, is hij voorzien van een LTPO-scherm en dus een nieuwe Exynos 2400-chip. Samsung belooft nu 7 jaar updates te geven, waardoor het toestel nog heel lang mee moet kunnen.

Actuele prijzen in combinatie met een abonnement bekijk je hier.