Menu

Samsung Galaxy S23 Plus preview: welkome evolutie

Het Samsung Galaxy S23-trio is compleet met de grote Galaxy S23 Plus. Een grotere variant van de Galaxy S23, die naast een groter scherm ook een aantal andere verbeteringen brengt. In deze video vertel ik je erover.

De Samsung Galaxy S23 Plus is geen grote verrasing, maar wel een erg nette telefoon. De grootste upgrades van het toestel zijn gedaan op het vlak van de prestaties en camera, en ook het ontwerp is verbeterd. . Hoewel de camera’s achterop de Galaxy S23 Plus qua hardware lijken op die van zijn voorganger, moet vooral de beeldverwerking een stuk beter zijn geworden. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van artificial intelligence en zijn foto’s in het donker als het goed is beter. Intern is de Galaxy S23 Plus, of Galaxy S23+ zoals hij ook wel heet, niet alleen voorzien van een nieuwe generatie chipset, maar ook van een chip van een ander merk. Waar Samsung de laatste jaren in Europa gebruik maakte van zijn eigen chips, is de Galaxy S23-serie voorzien van een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset.

Samsung Galaxy S23 Plus 26

Verder nieuw is het ontwerp. Niet zozeer de algemene look & feel; die is behoorlijk vergelijkbaar met de Galaxy S22. Maar de camera’s op de achterkant zijn nu los van elkaar geplaatst en – nog belangrijker – de telefoon is een stuk duurzamer. Zo is het toestel van meer gerecyclede materialen gemaakt dan zijn voorganger en is de CO2-voetafdruk van het toestel met 40% verlaagd.