Menu

Samsung Galaxy S23 Ultra preview: super premium wordt de norm

Volgens Samsung wordt de vraag naar ‘super premium’ smartphones steeds groter. De nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra heeft dan ook een belangrijke rol in het portfolio van Samsung. In deze preview bekijk ik het toestel.

Ten opzichte van de Samsung Galaxy S22 Ultra is de S23 Ultra zeker niet revolutionair, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Never change a winning team is zeker op deze smartphone van toepassing, want de Galaxy S22 Ultra was – en is nog steeds – een van de beste Android-smartphones op de markt.

Samsung Galaxy S23 Ultra 22

Twee onderdelen springen eruit bij deze Galaxy S23 Ultra: de camera en de chipset. Die laatste vooral omdat Samsung eindelijk ook voor Europa de overstap heeft gemaakt naar de Snapdragon-chipsets van Qualcomm, die al jaren beter beoordeeld worden dan Samsung’s eigen Exynos-exemplaren. Bovendien is de Snapdragon 8 Gen 2-chip die in dit toestel zit gloednieuw en erg snel en efficiënt, want garant staat voor uitstekende prestaties. De camera is ook bijzonder: Samsung maakt voor het eerst gebruik van een 200-megapixelcamera in deze Galaxy S22 Ultra. Dat betekent dat de S23 Ultra een erg grote sensor heeft die veel details vast kan leggen, maar ook veel licht opvangt. Gekoppeld aan betere beeldverwerking én een grotere module voor optische beeldstabilisatie, moet dat voor erg goede prestaties in het donker zorgen.

Tot slot legt Samsung met deze Galaxy S23 Ultra extra focus op duurzaamheid. Dat vertaalt zich vooral in het gebruik van deels gerecyclede materialen en milieuvriendelijke verf, en een herontworpen verpakking zonder plastic. Het zijn geen gigantische stappen, maar wel voldoende om een UL ECOLOGO-certificering in de wacht te slepen. Het is goed dat Samsung ook op dit vlak stappen zet.