Menu

Samsung Galaxy A54 review: bekend recept in een nieuw jasje

Een ontzettend complete én mooie smartphone, waar je lang mee kunt doen. Dit is de Samsung Galaxy A54!

Met de Samsung Galaxy A54 volgt Samsung het traditionele recept voor de A-series, maar dan in een mooier jasje. De smartphone heeft duidelijk dezelfde designtaal als de Samsung Galaxy S23-serie, en dat staat hem goed. Qua materialisering is hij nog altijd niet briljant, maar dat valt een stuk minder op en daar staat bovendien tegenover dat hij waterdicht is. Wat dat betreft heeft Samsung goede zaken gedaan. Ook het scherm is nog altijd een sterk punt en zelfs iets beter dan dat van zijn voorganger.

Samsung Galaxy A54 15

Op het gebied van prestaties is de Galaxy A54 weliswaar een welkom stapje vooruit tegenover de Galaxy A53; hij is nog steeds trager dan de inmiddels anderhalf jaar oude Galaxy A52s en dat is jammer. Bovendien is de batterij van dit toestel er niet op vooruit gegaan en komt de camera – die an sich vergelijkbaar is met die van zijn voorgangers – gezien de hogere prijs niet zo goed meer uit de verf. Het updatebeleid is zoals altijd wel een ontzettend sterk punt van dit toestel, en meteen ook de belangrijkste reden om hem te kopen.

Verder is de Samsung Galaxy A54 onder de streep een goede allrounder met een mooi ontwerp, maar op het moment ook wat te duur voor wat hij biedt. Voor zo’n €400 zou het een interessante en complete keuze zijn en dat prijspunt zal hij ongetwijfeld op niet al te lange termijn bereiken. Tot die tijd zou ik nog even naar een alternatief op zoek gaan.

Vergelijk hier de actuele prijzen van de Samsung Galaxy A54.