Menu

Google Pixel 4a hands-on: compacte cameraheld

Google heeft met de Pixel 4a een bijzondere middenklasse-smartphone op de markt gebracht. De Pixel 4a heeft een compact ontwerp, fijne software en vooral geweldige camera. In deze hands-on zie je er alles over.

De Pixel 4a is niet officieel in Nederland uitgebracht, waardoor je hem via grijze import moet aanschaffen bij bijvoorbeeld Belsimpel. Dat maakt de smartphone relatief duur: €340 in Duitsland versus €420 hier. Toch is de smartphone dat geld voor veel mensen zeker waar. De Pixel 4a heeft een wat goedkoop overkomend plastic ontwerp en niet de snelste chipset, maar daar houden de nadelen eigenlijk op. Hij heeft een mooi 5,8-inch oledscherm, ontzettend goede software die lang ondersteund zal worden en een geweldige 12-megapixelcamera. Dat 5,8-inch scherm betekent ook dat de Pixel 4a een van de meest compacte smartphones in zijn klasse is, en dat alleen al kan een reden zijn om hem te kopen.

Google Pixel 4a

Voor een volledige review van de Pixel 4a heb ik helaas geen tijd. Om je er toch het een en ander over te vertellen, heb ik daarom deze hands-on gemaakt. Op basis van mijn korte eigen ervaringen en een rondgang van internationale reviews vertel ik je in deze video wat ik van de Google Pixel 4a vind.