Menu

Realme 8 review: fijne allrounder voor een prikkie

Realme is een merk uit de stal van Oppo dat met een sterke focus op prijs-kwaliteitverhouding. Sinds ongeveer een jaar zijn de smartphones van Realme in Nederland verkrijgbaar. In deze video vertel ik je alles over hun nieuwste budgettopper, de Realme 8.

De Realme 8 is een goed gebalanceerde telefoon voor weinig geld. Hij is al verkrijgbaar vanaf €180 voor de basisversie, en voor dat geld krijg je een mooie telefoon met een prachtig amoledscherm. Het toestel heeft niet de meest indrukwekkende hardware, maar werkt desondanks ontzettend fijn. De software is netjes en de batterij is prima. Dat betekent dat alle ingrediënten van een goede budgetsmartphone op dit toestel aanwezig is.

Realme 8 05

Natuurlijk betekent dat niet dat de Realme 8 geen nadelen kent. Het toestel heeft bijvoorbeeld geen 5G-ondersteuning, iets dat ook in deze klasse steeds meer gemeengoed wordt. De camera’s zijn op papier weliswaar indrukwekkend; in de praktijk vallen ze helaas behoorlijk tegen. De beeldverwerking is wat te heftig en dat zorgt ervoor dat foto’s er vrij nep uitzien. Enfin, je kunt natuurlijk ook niet alles hebben voor minder dan €200. In deze video vertel ik je alles over de Realme 8 en maak ik de totale balans op.

Met dank aan Belsimpel voor het reviewtoestel.