Menu

Xiaomi Redmi Note 9 Pro review: toptoestel voor een schijntje

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro kost iets meer dan €210 en biedt voor dat geld uitstekende specificaties. Ook in de praktijk zet het toestel een positief beeld neer, waar ik je in deze review alles over vertel.

Drie belangrijke onderdelen van een smartphone zijn bij dit toestel erg goed in orde: het ontwerp, de prestaties en de batterij. Als een van de weinige budgettoestellen heeft de Redmi Note 9 Pro een glazen achterkant, wat hem een luxe uitstraling geeft. De Snapdragon 720G-chipset die dit toestel aandrijft is simpelweg de snelste die je in deze klasse kunt krijgen en ook de 5020mAh-batterij is een van de besten voor het geld. Zaken als de camera, het scherm en de biometrische beveiliging zijn dik in orde, maar geen echte pluspunten van de Redmi Note 9 Pro.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro voorkant

Het enige vlak waar dit toestel puntjes laat liggen, is de software. De MIUI 11 waarop dit toestel draait heeft geen hoofdmenu, laat advertenties zien en is enigszins buggy. Xiaomi zal het toestel binnenkort updaten naar MIUI 12 – overigens nog steeds bovenop Android 10 – waardoor het hoofdmenu wel beschikbaar wordt. De andere problemen zijn in die nieuwe software helaas nog steeds aanwezig.

Dat betekent dat de Xiaomi Redmi Note 9 zeker niet de perfecte budgetsmartphone is, maar die bestaat ook niet. Desondanks is de smartphone wel een erg goede keuze, en als je geen problemen hebt met de software zelfs duidelijk de beste keuze rond €200.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro review achterkant