Menu

Oppo A94 5G review: publieksfavoriet met gebreken

De Oppo A94 5G, ook bekend als Oppo Reno 5Z, is het topmodel van de Oppo A-lijn. Het toestel is mooi, handzaam, snel en prettig in gebruik, wat hem erg fijn maakt. Toch heeft de smartphone ook een aantal nadelen, waar ik je in deze review meer over vertel.

Voor ongeveer €350 heb je aan de Oppo A94 5G een bijzonder fijne en mooie 5G-smartphone. Het kleurrijke ontwerp is mooi, en bovendien licht en relatief handzaam. Verder blinkt de smartphone vooral uit in zijn prettige gebruikservaring, wat komt door het mooie scherm, de goede prestaties en de fijne software. Tel daarbij op dat de camera op het eerste gezicht mooie foto’s maakt en de batterij lekker lang meegaat, en je hebt een toestel waar aanvankelijk erg weinig op aan te merken is.

Oppo A94 5G 03

Ga je wat dieper graven, dan zijn er wel wat nadelen te bedenken. De Oppo A94 5G heeft bijvoorbeeld geen 90/120Hz scherm, mist stereospeakers en is niet waterdicht. De camera maakt op het eerste gezicht wel mooie plaatjes, maar als je wat verder op de foto’s inzoomt is er wel het een en ander op aan te merken. Daarmee is de Oppo A94 5G vooral een smartphone voor wie een fijne gebruikservaring zonder teveel poespas wil.