Menu

OnePlus Nord CE 2 review: OnePlus DNA verdwijnt

De OnePlus Nord CE 2 moet de ervaring die de Nord 2 biedt voor meer mensen bereikbaar maken. Tegelijk lijkt het toestel minder op een OnePlus dan ooit. In deze review maak ik de balans op.

OnePlus staat voor een snelle ervaring, een mooi scherm, goede software en lange updates. Dat zijn precies de elementen die de Nord-serie naar een breder publiek probeert te brengen. Met veel eerdere Nord-toestellen, zoals de Nord CE en Nord 2 van vorig jaar, lukte dat erg goed. Ook de OnePlus Nord CE 2 probeert dit, maar schurkt steeds dichter tegen een ‘doorsnee middenklasse smartphone’ aan.

De Nord CE 2 is wat dat betreft een goede illustratie voor het feit dat OnePlus steeds dichterbij Oppo komt te liggen. De smartphone werkt fijn en heeft goede software, maar scoort op geen van die vlakken meer bovengemiddeld voor zijn klasse. De Dimensity 900-chipset is gewoon okay, het updatebeleid conform verwachting en het is zelfs een beetje jammer dat de smartphone nu nog met Android 11 gelanceerd wordt. Het ontwerp is mooi, maar wijkt wat af van eerdere OnePlus-smartphones. De razensnelle laadfunctie die we van OnePlus kennen is nog steeds aanwezig.

Uiteindelijk is de OnePlus Nord CE 2 een prima middenklasser, maar wel een vrij doorsnee apparaat dat met zijn €359 iets aan de dure kant is. Zeker geen afrader, maar in tegenstelling tot zijn voorgangers ook geen sterke aanrader. In deze video hoor je daar alles over.