Menu

Samsung Galaxy A22 5G review: betaalbare 5G-smartpone lijkt bijna geen Samsung

De Samsung Galaxy A22 5G is de goedkoopste 5G-smartphone van Samsung tot nu toe. Hij kost iets meer dan €200, en in deze video kijk ik of hij dat bedrag waard is.

Hoewel de Galaxy A22 5G uit de stal van Samsung komt, lijkt het geen typische Samsung-smartphone. Het toestel is uitgerust met een MediaTek-chipset, heeft geen amoledscherm en is voorzien van een stel camera’s dat niet erg goed presteert. Aan de andere kant lijkt de software een stuk minder zwaar dan ik van Samsung gewend ben en presteert het toestel daarmee boven verwachting. Ook de batterij doet het uitstekend. Allemaal punten die ik niet direct bij een Samsung-smartphone zou verwachten.

Samsung Galaxy A22 5G 02

Tegelijk is de Galaxy A22 5G op een aantal belangrijke vlakken ook duidelijk wél een Samsung-smartphone. Zo maakt hij natuurlijk gebruik van de OneUI-software en wordt hij ontzettend lang ondersteund. Met dit toestel ben je gegarandeerd van 2 jaar Android-upgrades en zelfs 4 jaar beveiligingsupdates; vooral dat laatste is voor een telefoon in de budgetklasse ontzettend goed. Gecombineerd met de 5G-ondersteuning die deze smartphone biedt, betekent dat dat je lang plezier zult hebben van de Samsung Galaxy A22 5G. Een interessante smartphone kortom, waar ik je in deze video alles over vertel.