Menu

Garmin Venu 2(s) review: stijlvol sporthorloge kan het allemaal

Een stijlvol sporthorloge waar je bijna alles mee kan voor €320: dit is de Garmin Venu 2S! De Venu 2S is de kleinere versie van de Venu 2; twee apparaten die verder identiek zijn. Deze review is dan ook van toepassing op beide modellen.

Omdat er twee modellen zijn, biedt dit horloge voor ieder wat wils. De kleinere Garmin Venu 2s heeft een formaat van 40mm en is dus meer geschikt voor vrouwen, terwijl de grotere Venu 2 van 45mm zich meer op mannen richt. Het ontwerp is verder een prima combinatie van sportief en elegant en volledig waterdicht. Het materiaalgebruik had gezien de prijs wat beter gekund: het horloge is bijna helemaal van plastic. Bovendien gaat het neprubberen bandje vrij snel irriteren.

Garmin Venu 2s 12

Functioneel is het horloge erg uitgebreid: via de Garmin-app op je telefoon kun je de nodige applicaties downloaden en de basis is sowieso al gedekt. Zo kun je met het horloge muziek luisteren en mobiel betalen. Ook krijg je meldingen door en zit er een functie op om je telefoon te vinden. Daarmee is de Venu 2s niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld een Apple Watch of Galaxy Watch, maar wel erg uitgebreid voor een sporthorloge.

Dat het hier om een sporthorloge gaat brengt ook twee grote voordelen met zich mee: erg uitgebreide en accurate sportfuncties, en een uitstekende batterijduur. De batterij gaat bij normaal gebruik zo’n 10 dagen mee en heeft ook genoeg power om er een paar dagen op uit te trekken als je veel sport. De sportfunctionaliteit is met bijvoorbeeld een uitgebreide coach-functie en uitstekende GPS bovendien beter dan die van de meeste andere horloges.