Menu

Oppo Find X5 Lite preview: prachtige middenklasser

Vandaag maakte Oppo de Find X5-serie bekend. De nieuwe toplijn van Oppo bestaat uit 3 toestellen: de Find X5 Pro, Find X5 en Find X5 Lite. In deze video bespreek ik de goedkoopste van de drie.

De focus van de Find X5-lijn ligt op twee zaken: de camera en het ontwerp. Vooral de duurdere toestellen hebben drie indrukwekkende camera’s op de achterkant, compleet met Hasselblad-beeldverwerking en eigen beeldverwerkingschip. Deze Find X5 Lite heeft dat niet en komt met een 64-megapixelcamera, vergezeld door een 8-megapixel groothoekcamera en een 2-megapixel macrocamera. Oppo belooft goede beeldverwerking en indrukwekkende portretten, geholpen door AI.

Oppo Find X5 Lite 19

Het ontwerp van de Oppo Find X5 Lite is vooral aan de achterkant bijzonder. Die combineert blauw en paars met een soort strepen die op vallende sterren moeten lijken. Los daarvan is het ontwerp vrij doorsnee, met een 6,4-inch scherm met punch hole en een plastic behuizing. Verder is de Oppo Find X5 Lite voorzien van een MediaTek Dimensity 900-chipset, 5G-ondersteuning en een 4500mAh-batterij met 65W snelladen. Het toestel draait op Oppo’s Color OS 12-software over Android 11 en heeft een behoorlijk goed updatebeleid. In deze preview bespreek ik mijn eerste ervaringen met het toestel met je.