Menu

Welke iPhone moet je kopen? De Apple line-up uitgelegd!

Apple stond aan de wieg van de moderne smartphone en is nog steeds een van de marktleiders op smartphonevlak. In deze video vertel ik je welke Apple-smartphone je moet kopen.

Apple gebruikt voor de iPhones zijn eigen besturingssyteem iOS en is daarmee een unieke speler. Of Android of iOS het betere besturingssysteem is, is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Toch heeft iOS en het Apple-ecosysteem dat daarbij hoort een paar duidelijke voordelen. Zo is de integratie van de iPhone met andere Apple-producten bijzonder goed, en worden iPhones op softwarevlak erg goed ondersteund. Dat zijn twee duidelijke voordelen tegenover Android-toestellen.

Apple iPhone 12 Pro voorkant

Die lange ondersteuning beïnvloedt ook duidelijk de lineup van Apple. Behalve de nieuwe topsmartphones en soms een goedkoper SE-model, bestaat een groot deel van de lineup van Apple ook uit oudere toptoestellen. Zo heeft Apple zelf nog de Apple iPhone 11 uit 2019 en de Apple iPhone XR uit 2018 in de aanbieding. Wie bij andere winkels shopt kan zelfs nog oudere toestellen als de iPhone 7 nieuw krijgen. Dat laatste zou ik je niet aanraden, maar zo’n drie jaar oude iPhone XR kan vanwege de lange ondersteuning nog prima een paar jaar mee. Welke smartphones Apple allemaal in de aanbieding heeft en welke modellen de moeite waard zijn om te kopen, zie je in deze video.