Menu

Oppo A57 review: prachtige budgetsmartphone maakt grote misser

Een mooie budgetsmartphone die qua chipset helaas onderbemeten is. Dit is de Oppo A57, die zo’n €180 kost.

De Oppo A57 is een erg mooie budgetsmartphone, die met zijn stereospeakers en stof- en spatwaterbestendige ontwerp wat fijne features heeft. Ook is het prettig dat de telefoon twee simkaarten én een geheugenkaart herbergt. De batterij is uitstekend en de snellaadfunctie voor het geld indrukwekkend. Wat dat betreft heeft de Oppo A57 zeker een paar sterke kanten.

Oppo A57 09

Op veel andere vlakken scoort het toestel niet per se goed, maar dat is ook niet erg verwonderlijk in een smartphone onder de €200. Het scherm van het toestel heeft een lage resolutie en is niet bijzonder mooi, maar ook niet slecht. Iets vergelijkbaars geldt voor de camera, hoewel ik het wel jammer vind dat de tweede sensor een zinloze dieptesensor is en geen handige groothoekcamera.

Helaas heeft de Oppo A57 ook een duidelijke achilleshiel: zijn prestaties. Dat een telefoon onder €200 niet zo snel is is niet verwonderlijk, en ook het gebrek aan 5G-verbindingen vind ik geen probleem. Maar dit toestel is met zijn Helio G35-chip zo traag dat het actief storend is in het dagelijks gebruik, en dat maak ik tegenwoordig niet vaak meer mee. Daarmee kan ik deze smartphone eigenlijk niet aanraden, tenzij je het echt niet erg vindt om soms even te wachten.