Menu

OnePlus 10 Pro review: allround topsmartphone mist X Factor

Let op! In deze review wordt foutief gemeld dat de OnePlus 10 Pro IP68 waterdicht is. Dit is niet correct, de telefoon is wel beschermd tegen water maar heeft geen officiele IP-certificering.

OnePlus heeft vandaag zijn nieuwe vlaggenschip gelanceerd op de Europese markt. De OnePlus 10 Pro is het beste wat OnePlus te bieden heeft, voor een relatief schappelijke prijs. In deze review vertel ik je er alles over.

OnePlus 10 Pro 25

De OnePlus 10 Pro is met zijn instapprijs van €899 voor een high-end smartphone relatief betaalbaar. Toch biedt hij eigenlijk alles wat je van een high-end smartphone mag verwachten. Draadloos laden, een waterdichte behuizing en een indrukwekkende Hasseblad-camera: het is allemaal aanwezig. Op papier is de 10 Pro dan ook een veelbelovende smartphone.

In de praktijk weet OnePlus dat beeld grotendeels voort te zetten. De smartphone doet weinig fout, hoewel velen de stap naar een steeds minder schoon OxygenOS jammer zullen vinden en de camera ook net niet de beste is. Daar staat tegenover dat hij ook niet erg spannend is. Hij is snel, ziet er mooi uit en heeft een uitgebreide featureset, maar is heeft geen ‘killer feature’. OnePlus zegt dat het met de 10 Pro een goed allround vlaggenschip wil bieden en dat is gelukt. Helaas is het ook niet heel veel meer dan dat. In deze review ga ik daar uitgebreid op in.