Menu

Asus Zenfone 8 Flip review: onbetwiste selfiekoning

Hoewel Asus al jaren smartphones maakt, zijn de toestellen van het bedrijf behoorlijk onbekend. Toch zijn ze zeker niet oninteressant, zoals de nieuwe Asus Zenfone 8 Flip maar weer eens bewijst. In deze review vertel ik je er alles over.

De Asus Zenfone 8 Flip wordt vooral gekenmerkt door zijn flip-camera: de volledige cameramodule op de achterkant kan omklappen om dienst te doen als selfiecamera. Dat heeft twee voordelen: je kunt ontzettend goede selfies maken met een keuze uit drie zoomniveaus én er is geen notch meer nodig. Dat betekent dat de Asus Zenfone 8 Flip een volledig randloos scherm heeft, wat we steeds minder zien in de smartphonemarkt.

Asus Zenfone 8 Flip 05

Een unieke smartphone dus, die gelukkig ook naast zijn bijzondere cameramodule het een en ander in zijn mars heeft. Zo is de Zenfone 8 Flip voorzien van de nieuwste Snapdragon 888-chipset, heeft hij een mooi amoledscherm en is het ontwerp luxe uitgevoerd. De software is de ZenUI van Asus over Android 11 en die is erg prettig in gebruik. De schil blijft dicht bij de standaard van Android, maar dan met een aantal kleine handige toevoegingen. Dat betekent onder andere dat hij soepel en prettig in gebruik is.

Toch is de Zenfone 8 Flip ook zeker niet perfect. Met zijn prijs van zo’n €700 concurreert hij met de toppers van de markt, en helaas blijft hij op een aantal vlakken achter tegenover sommige concurrenten. Zo kan deze Asus niet draadloos opladen, is hij niet waterdicht en valt de batterij tegen. Functies die voor dit geld eerder regel dan uitzondering zijn tegenwoordig. In deze videoreview maak ik de balans op of de Asus Zenfone 8 Flip de moeite waard is.