Menu

Apple iPhone 13 review: ijzersterk toestel nu nóg beter

Apple zet met de iPhone 13 een bescheiden update van de ontzettend goede iPhone 12 neer. In deze Apple iPhone 13 review bekijk ik wat er veranderd is en of de nieuwe iPhone de moeite waard is.

De Apple iPhone 13 is in alles duidelijk gebaseerd op de iPhone 12. Het ontwerp van de smartphone is – afgezien van de kleinere notch en schuine cameraopstelling – hetzelfde. En ook functioneel komen de twee smartphones aardig overeen. Zo heeft de iPhone 13 een prachtig oledscherm, een waterdichte behuizing en natuurlijk de uitstekende iOS-software. Updates hebben plaatsgevonden rond de camera, de batterij en de chipset. Die laatste is vernieuwd tot de laatste generatie, terwijl de batterij en de camerasensor beiden gegroeid zijn.

Apple iPhone 13 41

De Apple iPhone 13 is een niet erg spannende upgrade van de iPhone 12; hij valt vooral op door zijn betere camera, grotere batterij en snellere chipset. De twee uiterlijke wijzigingen – een kleinere notch en schuine camera – zijn niet erg spannend. De smartphone is zeker niet perfect; het is bijvoorbeeld jammer dat hij niet sneller kan laden, dat de notch nog steeds zo groot is en dat het scherm geen hoge verversingssnelheid heeft. Maar dat zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn, en er staat veel tegenover. Hij is razendsnel, heeft een prachtig scherm, een mooi waterdicht ontwerp en een geweldige camera. Bovendien kan hij draadloos opladen en is hij voor een high-end telefoon niet eens heel duur.