Menu

Apple iPhone 15 Pro Max review: bijna perfect

De Apple iPhone 15 Pro Max is de beste iPhone tot nu toe en blinkt vooral uit in zijn camerasysteem. Het toestel is met krap €1400 wel duur, en in deze review kijk ik of hij die prijs waard is.

Zoals ik je in mijn Apple iPhone 15 review ook al vertelde, doet Apple met de iPhone 15-serie goede zaken. De nieuwe iPhones hebben een aantal belangrijke verbeteringen, zoals een usb-c poort, duidelijk verbeterde camera’s die nu 24-megapixelfoto’s schieten en een verfijnder ontwerp. Van dezelfde voordelen profiteert ook de iPhone 15 Pro Max, met in veel gevallen zelfs nog wat grotere upgrades en als kers op de taart de handige nieuwe actieknop. Dat de iPhone 15 Pro Max een ontzettend goede smartphone is mag dan ook geen verrassing zijn.

Kijk je puur naar deze telefoon, dan is er bijna niks op aan te merken. Hij is prachtig ontworpen, heeft een fraai scherm, is razendsnel en heeft een geweldige camera. De software is zoals altijd bij Apple goed en lang ondersteund en de telefoon heeft een prima accu. Twee kleine minpuntjes tegenover de Android-concurrentie zijn dat de software niet zo goed gebruik maakt van het grote scherm en dat de laadsnelheid niet heel hoog ligt. Dat zijn echter twee kleine punten op een verder ontzettend goede smartphone.

Apple iPhone 15 Pro Max 58

Toch is de vraag of deze iPhone 15 Pro Max de moeite waard is niet zo makkelijk te beantwoorden. De basis iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn namelijk ook al erg goed en honderden euro’s goedkoper. Vergelijk je de basis iPhone 15 Pro Max met het Plus-model met evenveel opslag, dan gaat het om zo’n €250. Dan krijg je een 120Hz-scherm, always on display, 5x zoomcamera en actieknop als concrete extra functies. Meer professionele gebruikers kunnen bovendien baat hebben bij de usb 3.2 poort met DisplayPort-ondersteuning en functies als ProRes video en ProRAW foto. Bovendien heeft de Pro-variant een wat luxere behuizing, wat snellere chipset en iets betere camerakwaliteit. Maar dat zijn denk ik functies die veel gebruikers niet direct zullen merken.

Kortom: wil je de beste iPhone en vind je het niet erg om daar flink voor te betalen? Dan is de iPhone 15 Pro Max een geweldig toestel met een aantal mooie extra’s. Maar vind je €1400 wel erg veel voor een smartphone, dan kun je ook met een gerust hart voor een niet Pro-model gaan.

Actuele prijzen in combinatie met een abonnement vergelijk je hier.