Menu

Realme GT Master Edition review: meesterlijke middenklasser?

De Realme GT Master Edition is een nieuwe middenklasser van Realme die nogal een naam waar te maken heeft. In deze review check ik of dat lukt.

Realme is nog een relatief nieuw merk in Nederland, maar heeft toch al een heel indrukwekkend portfolio. Van de goedkope Realme 8 tot de razendsnelle Realme GT: smartphones van Realme zijn een veel geziene gast in de SmartphoneMan koopwijzer. Die Realme GT heeft nu een broertje gekregen in de vorm van de Realme GT Master Edition. Hoewel de naam misschien doet vermoeden dat de Master Edition een verbeterde versie van de GT is, is de smartphone eigenlijk een wat meer betaalbare middenklasser.

Realme GT Master Edition 13

Gelukkig doet het toestel desondanks veel goed: hij kost krap €350 en biedt voor dat geld uitstekende specificaties en – als je wilt – een bijzonder ontwerp. Je kunt bij de Realme GT Master Edition kiezen uit een vrij standaard zwarte of witte variant, of de grijze ‘Traveler Edition’ die geïnspireerd is op een koffer. Kies je voor die variant, dan heb je een bijzonder ontworpen smartphone die voorzien is van een snelle Snapdragon 778G-chipset, een prima 64-megapixelcamera en een prachtig oledscherm. Bovendien heeft de Realme GT Master Edition een uitstekende batterij die razendsnel kan opladen. Natuurlijk kent het toestel ook wat nadeeltjes, maar het totaalbeeld is zeker positief zoals ik je in deze video verder uitleg.