Menu

Is een refurbished iPhone de moeite waard?

Bij auto’s is het heel normaal dat je bij de dealer een tweedehandsje koopt. Bij smartphones gaat dat nog wat minder vanzelfsprekend. Toch is er zeker wat voor te zeggen. Dit soort tweedehands modellen die je ‘gewoon’ uit de winkel haalt worden refurbished smartphones genoemd, en in deze video vertel ik je er alles over.

Een refurbished smartphone is een nagekeken en waar nodig opgeknapte tweedehands smartphone. Nu toestellen technisch steeds langer meegaan, is dat helemaal niet zo’n gek idee. In deze video zal ik me vooral richten op iPhones, omdat die beter beschikbaar zijn én de case voor een refurbished iPhone ook beter te maken is. iPhones worden langer ondersteund en daarom is het minder erg een oud model te kopen en bovendien zijn er geen betaalbare nieuwe alternatieven beschikbaar. Voor refurbished Android-toestellen is het verhaal grotendeels vergelijkbaar, maar let er wel op dat je niet een toestel koopt waarvan de ondersteuning al (bijna) afgelopen is.

Apple iPhone 12 02

Om deze video te kunnen maken mocht ik van Leapp, een van de grootste refurbished aanbieders van Nederland, een refurbished iPhone 12 lenen. Daar heb ik een tijdje mee rondgelopen en mijn ervaringen mee opgedaan. Daar begin ik de video dan ook mee. Daarna ga ik onder andere in op welke modellen refurbished interessant zijn, en wat de verschillen tussen refurbished toestellen en tweedehandsjes van bijvoorbeeld marktplaats zijn.

Uiteindelijk concludeer ik dat refurbished smartphones voor een bepaalde groep gebruikers zeker een interessante en ook duurzame oplossing zijn. Vooral als je ‘gewoon een goede iPhone’ wilt maar niet het nieuwste van het nieuwste hoeft, is een refurbished iPhone Xr, iPhone 11 of iPhone Xs een goede optie.